Så här fungerar The Meal Watch

Ett exempel på hur The Meal Watch kan fungera

Måltidskonceptet The Meal Watch är framtaget främst för äldre och sjuka som behöver nästan dubbelt så mycket protein som yngre och friska. Konceptet går ut på att ge möjlighet att servera många små, proteinrika rätter under hela dygnet. Våra smårätter, aptitretare och desserter är alla näringsberäknade och innehåller alla minst 4 gram protein och 100 kcal. Det går alltså att byta ut hela rätter mot 3-4 smårätter och ändå få i sig tillräckligt med protein. Det blir också enklare att få en överblick att den äldre får i sig tillräckligt med den näring.

The Meal Watch är också till för att minska undernäring hos äldre och förenkla för sjuksköterskan att ge en ordination efter vad en screening av MNA (Mini Nutritional Assessment) visat.

Goda exempel
Vår kund Ersta Diakoni har kunnat minska sin nattfasta från 12 till 9 timmar efter de börjat med The Meal Watch. Detta tack vare att patienterna har uppskattat de små rätterna och för att personalen haft tid att servera de färdiga rätterna istället för att ta av deras tid för vård att göra mat.