Anders Isaksson ny kulinarisk ambassadör

Nu tar Compass Group ännu ett steg inom sin kulinariska satsning genom att inleda ett samarbete med tidigare landslagskocken Anders Isaksson inför uttagningen till Årets kock 2021.

Anders Isaksson, 32 år, är en välmeriterad kock med erfarenhet både från Sverige, Paris och New York. Han har tidigare varit medlem i Svenska Kocklandslaget, där han bland annat vann silver för Sveriges räkning i Culinary Olympics 2020. Dessutom är han en av grundarna till projektet Deserved, där varje såld meny genererar en måltid till Stadsmissionen. Nu kommer Anders Isaksson för tredje gången vara med och tävla om att bli Årets kock, som en av 24 utvalda kandidater till kvaltävlingen i juni.

- Vi är jätteglada att få ta del av Anders färdigheter inom professionell matlagning och att ha honom som ambassadör framöver. Min bedömning är att Anders har stor potential att vinna Årets Kock om han satsar fullt ut. Han är trygg och smaksäker i sin matlagning och har stor råvarukunskap och det tycker jag att man verkligen får uppleva i varje tugga man tar, säger Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group.

Det första steget för Anders Isaksson blir att delta i kvaltävling till Årets kock som äger rum den 15-16 juni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola, något han nu förbereder sig inför på heltid. Årets finalister presenteras efter genomförd kvaltävling. Finalen av Årets Kock 2021 äger sedan rum den 16 september på Annexet i Stockholm.

- Jag ser fram emot samarbetet med Compass Group och förmånen att ha Krister Dahl som mentor inför uttagningen till Årets Kock. Det är ett stort privilegium att få jobba med det man tycker är allra roligast och det jag satsar på går jag in för till hundra procent, säger Anders Isaksson.

Compass Groups samarbete med Anders Isaksson sträcker sig fram till juni 2022, vilket öppnar för möjligheter att ge både utbildning och inspiration till Compass Groups kockar och menyutvecklare samt även kunder.

Fakta Anders Isaksson:
Ålder: 32 år
Bosatt i: Stockholm
Antal år inom kockyrket: 13
Utvalda meriter: Medlem i Svenska Kocklandslaget 2018–2020, silvermedaljör i Culinary Olympics 2020, jobbat på Svenska konsulatet i New York som ansvarig för representation samt i Paris på en tvåstjärnig krog. Anders har även arbetat på flertalet restauranger i Sverige, bland annat var han med och öppnade kvarterskrogen Lilla Ego i Stockholm.