Tävling - Är du en svinnfluencer?

Dela ditt bästa tips på minskat matsvinn och vinn luncher för 2 000 kr!

Vi är nyfikna på ditt bästa tips för att minska matsvinnet, antingen hemma eller på jobbet eller när du äter ute på restaurang.

Så här tävlar du:
• Ladda upp din bild och en kort beskrivning med ditt bästa matsvinn-tips på ditt Instagramkonto och hashtagga #svinnfluencer. Observera att du måste ha ett öppet konto för att kunna tävla.
• Följ @compassgroupse på Instagram
• Du kan tävla med maximalt tre bidrag. Om du lägger upp fler bidrag räknas de tre senaste.
• Sista dag att tävla är den 31 oktober 2020.

Bland tävlingsbidragen utser vi en vinnare som får ett presentkort på luncher värt 2 000 kronor på någon av Compass Groups restauranger.

Varmt välkommen med ditt bidrag och lycka till!


Matsvinn – ett av våra viktigaste fokusområden

Vårt mål är att minska matsvinnet med 25 % till 2021, jämfört med 2018. Genom smarta inköp och effektiv menyplanering minskar vi tillsammans med våra kunder tillagnings-, serverings- och tallrikssvinn. Vi samarbetar även med maträddarappen Karma, i vilken vi räddar och säljer överbliven mat till halva priset. Utmaningen med minskat matsvinn är komplex så här tror vi på samverkan på bred front. Därför har vi skrivit under en nationell överenskommelse mellan aktörer i livsmedelsbranschen som tillsammans ska arbeta för att minska matsvinnet: https://www.ivl.se/projektwebbar/samarbete-for-minskat-matsvinn.html

Vi ser med entusiasm fram emot att ta del av andras lärdomar och dela med oss av våra erfarenheter inom området.