Culinary team

Vårt Culinary team har fullt fokus på menyer och smaker för alla våra affärsområden. Lika viktig är maten i skolan, som den vi serverar till tjänstemannen på kontoret, industriarbetaren, rekryten eller senioren på äldreboendet.

Vårt Cuinary team inom Compass Group Sverige leds av vår Culinary Director Krister Dahl som har gedigen erfarenhet både som prisbelönt kock och som rådgivare till bland annat Svenska Kocklandslaget. Tillsammans med Svenska Kocklandslaget har han bland annat vunnit fyra OS-guld i Culinary Olympics, liksom ett OS-brons, två World Cup guld och två World Cup silver. Krister har även tilldelats Tore Wretmans guldmedalj för att på ”ett särskilt föredömligt sätt ha fört svensk mat nationellt och internationellt till en framstående position". Mellan 2011–2018 var Krister ansvarig för Gothia Towers och Svenska Mässans kulinariska utveckling, vilket bland annat resulterade i en Michelinstjärna för restaurangen på Upper House.

Krister jobbar tillsammans med hela vårt kulinariska team både i Sverige och övriga Norden för att hela tiden se till att det vi serverar lever upp till vår ambition att vara nummer ett när det gäller måltidsupplevelser.

Kulinariska ambassadörskap
Att arbeta med ständig utveckling och förnyelse av våra måltider, koncept och menyer är högt på vår agenda. Därför involverar vi gärna gästkockar och kulinariska ambassadörer som kan fungera som bollplank och inspiration för våra medarbetare, vårt Culinary team och våra kunder. Sedan maj 2021 har vi exempelvis ett samarbete med tidigare landslagskocken Anders Isaksson, som också tävlar i Årets Kock.


Se vårt Culinary Team

Vi på Compass Group levererar mat till allt från förskolor, skolor och försvaret till sjukhus, företagsrestauranger, arenor och äldreomsorg. En ganska bred repertoar, eller hur?

Se mer om vad vi kan erbjuda i filmen nedan från vårt kulinariska team.