LOKAL

Välkommen till LOKAL! Vi är inte bara en restaurang. Vi är en deli, en matmarknad, en bar, en bistro, en butik och ett vardagsrum. Vi har öppet från tidig morgon så att du kan hämta frukost på väg till jobbet, njuta av din lunchpaus medan du laddar för eftermiddagen, ta med dina kollegor för en drink efter jobbet plus träffa vänner för middag. Vi är allt det – och mycket mer.

Om LOKAL:

LOKAL är ett restaurangkoncept som har sina rötter i det närodlade och närproducerade och erbjuder en scen för lokala hjältar. Dessa hjältar kan vara råvaror, produkter och hantverk men också talanger och entusiaster som vill vara med och dela vår passion för det som är unikt för platsen där vi etablerar oss.

I LOKAL är hållbarhet en ledstjärna och målet är minimalt med svinn och att kunna vara en aktiv samarbetspartner för att stödja lokalsamhället.

LOKAL är en naturlig mötesplats och vardagsrum för lokalbefolkningen och erbjuder något för alla, under hela dagen och hela veckan. Konceptet är öppen och inkluderande och miljön påminner om en rustik bistro där alla ska trivas och känna sig välkomna.

Bakom LOKAL står Krister Dahl som är Culinary Director för Compass Group och här är hans berättelse:

”Samhället förändras och vi som människor förändras. Sättet vi äter och umgås är inte detsamma som tidigare. Vi vill vara en del av den förändringen.

Vår meny har sina rötter i den nordiska kulturen. Lokalt och hållbart producerade råvaror efter våra olika årstider är kända för sin kvalitet och smak. Vi hämtar inspiration från det internationella köket och råvaror. Vi tillämpar det senaste inom modern matlagningsteknik.

Som ett resultat kan du förvänta dig en meny som innehåller välbekanta klassiker men tillagade på modernt vis med huvudråvaran i fokus.”

LOKAL som koncept bygger på fyra huvudområden:

Rotad i den nordiska kulturen
Vi dyrkar det lokala arvet och hantverket hos de många små (och stora!) bönderna och producenterna över hela Norden. Deras engagemang och passion för att leverera bästa möjliga produkt utan att kompromissa med hållbarhet, smak och upplevelse.

En scen för de lokala hjältarna
Vår restaurang är en scen för de lokala kockarna, bönderna och producenterna. Vi bjuder in till marknad, provningar och evenemang där vi låter dessa begåvade människor lysa och dela sitt hantverk med lokalsamhället. På vår meny hittar du ett urval av säsongens bästa lokala råvaror. Detta är vad vi kallar hyperlokalt.

Hela dagen – hela veckan
Vi är inte bara en restaurang. Vi är en deli, en marknad, en bar, en bistro, en butik och ett vardagsrum. Vi har öppet från tidig morgon så att du kan hämta frukost på väg till jobbet, njuta av din lunchpaus medan du laddar för eftermiddagen, ta med dina kollegor för en drink efter jobbet plus träffa vänner för middag. Vi är allt det – och mycket mer.

Stöd till lokalsamhället
Vi arbetar tillsammans med skolor och interagerar med lokalsamhället på olika sätt för att engagera och inspirera människor med mat. Vi vill visa att mat kan stödja en hälsosam livsstil och att besöksnäringen kan erbjuda ungdomar en framtida karriär.

Hitta våra LOKAL-restauranger här