Matsvinn

Visste du att det årliga globala matsvinnet uppgår till 1,3 miljarder ton, en tredjedel av den totala matproduktionen? En ledande leverantör av måltidsupplevelser har en ypperlig möjlighet att förbättra den statistiken.

Svinnsmart
God mat slängs inte – tack vare vårt aktiva menyarbete serverar vi populär och uppskattad mat som både är säsongsanpassad och näringsberäknad.


Bra planering och en bra matsedel är grunden för att lyckas med att minimera vårt matsvinn, och det påbörjas redan innan maten ligger på tallriken. Vi planerar inköp och menyer i god tid så att det blir balans mellan inköpt och serverad mängd mat. För att arbeta mer resursmedvetet väger vi varje dag svinnet i alla våra restauranger och rapporterar det i vårt uppföljningssystem.


Blir det överskott säljer vi det via Great Taste No Waste som är en funktion i vår gästapp, som under 2021 kommer finnas tillgänglig för våra gäster. Om någon av våra restauranger har fått exempelvis tio luncher över, skickas en pushnotis med ett erbjudande om att köpa dessa luncher till halva priset. Det tycker vi är smart!

 

STOPFOODWASTEDAY_teaser-aktuellt.jpg
Compass Group är även initiativtagare till globala kampanjen ”Stop Food Waste Day” för minskat matsvinn som alla våra Compass-kollegor världen över uppmärksammar. Kampanjen kickar igång i slutet av april varje år. Så håll ögon och öron öppna!


Vi har också skrivit under en nationell överenskommelse mellan aktörer i livsmedelsbranschen som tillsammans ska arbeta för att minska matsvinnet. (länk)