Klimatsmart

Vad vi väljer att servera har stor påverkan på klimatet. Vi tänker klimatsmart. Därför erbjuder vi attraktiva, smakfulla och hälsosamma matupplevelser som är bra för såväl hjärtat som planeten.

Klimatsmart

Vårt kulinariska ”mindset” utgår från råvaror som resulterar i högt hälsosamt resultat med lågt klimatavtryck. Vi strävar efter att det genomsnittliga klimatavtrycket per måltid är max 0,5 kg CO2e/måltid senast 2025, inspirerat av WWF:s One Planet Plate. Facit genereras genom våra klimatmärkta menyer som bygger på RISE klimatdatabas.


Gröna Vägen är vårt interna arbetssätt som stärker vårt arbete med att minska klimatavtrycket från våra måltider. Gröna vägen inspirerar vårt kulinariska team, kökscheferna och våra gäster till hållbara val. Vi presenterar till exempel den gröna rätten först på menyn och placerar grönsakerna så att det är det första våra gäster lägger på sin tallrik.