Hållbarhet 360°

Hela vägen från upphandling av råvaror och produkter till färdig leverans har vi fokus på säkerhet, hållbarhet, smak, hälsa och service.

Vi på Compass Group vill vara den mest hållbara leverantören av måltider och tjänster inom vår bransch varför vi genom ständiga förbättringar och engagemang hela tiden utvecklas och blir ännu bättre inom hållbarhetsområdet. Detta sker internt på företaget men även i samarbete med såväl kunder, leverantörer som näringsliv och organisationer. En förutsättning för att lyckas är såklart välmående medarbetare vilket vi uppnår genom att skapa en sund arbetsplats för våra medarbetare, både fysiskt och psykiskt.


Till grund för vårt hållbarhetsarbete finns vår Hållbarhetspolicy och med hjälp av våra certifieringar (ISO 14001, 9001, 45001 och Svanen), vår Råvarupolicy och Produktpolicy samt Uppförandekod säkerställer vi att det vi lovar genomförs i praktiken.


Vår Hållbarhetsvision

Våra kunder erbjuds branschens mest hållbara måltider och service.

Vår Hållbarhetsmission

Vi levererar måltider och servicetjänster av högsta kvalitet som är hållbara, hälsosamma och prisvärda. Tillverkade under säkra förhållanden där mänskliga rättigheter och schyssta arbetsvillkor är självklara.

Kika gärna på vår Hållbarhetssammanfattning 2022 där du kan läsa om våra hållbara initiativ och aktiviteter.

Compass Group AB Hållbarhetssammanfattning 2022

Compass Group AB Sustainability Summary 2022

Compass Group PLC Hållbarhetsrapport 2022 (pdf)