Ny tid, nya måltider och nya medvetna val

Vi på Eurest är glada och stolta över att vara Scanias restauratör på samtliga lunchrestauranger, butiker och kiosker i Södertälje, Luleå och Oskarshamn. Vår ambition är att skapa måltidsupplevelser som bidrar till ökad hälsa och trivsel på Scania. Som gäst kan du förvänta dig ett hälsosamt, variationsrikt och säsongsanpassat utbud på både mat och dryck. Det ska vara enkelt för dig att göra ett mer medvetet val.

Vi värnar om din hälsa

Du spenderar en stor del av din vakna tid på arbetsplatsen. Det du äter och dricker här har stor betydelse för hur du mår och hur du presterar på jobbet. På Eurest har vi lång erfarenhet av att erbjuda välkomponerade måltider och ett medvetet val av nyttigare produkter i butiker och kiosker, som bidrar till god hälsa. Till lunch kommer du numera alltid att hitta ett mer hälsosamt alternativ som är lite billigare. På alla restauranger (exklusive Granpark, som har en större delibuffé) finns våra fräscha salladsbuffér uppdukade varje dag med ett stort utbud av nyttiga grönsaker, bönor, linser och rotfrukter, som du plockar och betalar efter vikt. Komplettera med exempelvis våra goda räkor eller smakrika grillade kyckling.

Medvetet val i Amigo

Butiker och kiosker heter Amigo. Här har vi underlättat för dig att hitta nyttigare och hälsosammare alternativ när det gäller mat, dryck och mellanmål. Detta kallar vi Medvetet val. Huvuddelen av de medvetna valen är lite billigare. Du hittar också frukost- och lunchsmörgåsar, wraps, trekantssandwichar, kalla drycker och färdiga sallader. I alla restauranger (exklusive Granpark och Sjökringlan) finns Amigo Express för dig som har bråttom.

Kostrådet

Kostrådet drivs av Scania för att vara partnern mot Eurest, gällande hälsosamma- måltider och hälsosamt utbud.Hit går det bra att maila frågor, tankar och idéer kring hälsosam mat och utbud i Scanias matsalar, kiosker och vendingmaskiner.

This group is run by Scania to be partner against Eurest, regarding of the develpopment of healthy meals and healthy choice.

You are welcome to email questions, thoughts and ideas about healthy food and range of Scania canteens, kiosks and vending machines.

Kostradet.Sverige@scania.com