Eurest på Göteborgs universitet


Välkommen till oss på Göteborgs universitet!


Du hittar oss på Café Anatomen, Lundbergs Café, Hälsocaféet, Café Kastanjen, Café Annedal, Kafé Haga, Restaurang Handelsrätten, Café Grönsakstorget, Deli Marché, HDK caféet, Café Artisten och Café Näckrosen.

Eurest erbjuder hållbara, hälsosamma och näringsriktiga alternativ. Vi tänker på miljön när vi planerar våra menyer och arbetar med säsongsanpassade och klimatsmarta råkostbufféer, måltider och utbud. Vi strävar ständigt efter att få fram råvaror med bästa smak och näringsinnehåll.

Vi minskar förekomsten av nötkött på menyerna och uppmuntrar våra gäster att välja vegetariska alternativ och fiskrätter. Vi mäter andelen nötkött per serverad portion på central nivå. 
 

 

 

 

 

Visste du att...

 

MSC-Certifiering

Inom Compass Group vill vi bidra till ett sundare hav för kommande generationer och väljer MSC´s miljömärke för hållbara och välskötta fisken. Håll utkik efter MSC´s märkning på våra lunchmenyer.

Cool & Fresh - ett av våra koncept

Cool & Fresh är vårt egna framtagna koncept av take-away produkter som smoothies, yoghurt och keso fyllda med honung, granola, valnötter och bär. Våra fräscha smörgåsar och sallader finns också med i vårt stora utbud av cool & fresh. Allt producerat på plats!

Vi agerar ansvarsfullt och hållbart

Hållbarhets- och CSR-frågor är grundläggande för oss för att vi ska kunna uppnå våra stretegiska mål på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Hållbarhet för oss innebär att vi kombinerar vårt ansvar för miljömässiga, sociala och ekonomiska frågor på ett så resurseffektivt sätt som möjligt för att främja en hållbar utveckling.

Om Göteborgs universitet

Göteborgs universitet har 39 000 studenter och 5 700 anställda. Här finns konst, samhällsvetenskap, naturvetenskap, humaniora, utbildningsvetenskap, lärarutbildning, IT-vetenskap, Handelshögskola och Sahlgrenska akademin med medicin, vårdvetenskap och odontologi.