Våra matlagningsmetoder

Vi arbetar med flera olika matlagningsmetoder för att alltid kunna anpassa vår service efter kundens behov.

Cook Serve (eller varm mat), är den ursprungliga metoden för alla typer av hushåll, såväl för hem som för restaurang och storkök. Fördelar med Cook Serve är att den rätt hanterad kommer direkt från grytan till tallriken. En nackdel kan vara att om maten inte tillagas tillräckligt nära den som ska äta, kan tiden och varmhållningen göra att den tappar näring, smak och utseende.

Cook Chill (eller kyld mat), var ny på 1980-talet, och innebär att man direkt efter tillagning snabbt kyler ner maten för att sedan värma upp den när den ska ätas, ofta nästa dag. Fördelar kan vara att man inte behöver värma allt på en gång och genom det kan spara maten längre, den kan också transporteras utan att förlora näring eller smak.

Steamplicity är den senaste kylmatsmetoden. Måltiden tillagas i ett slutet system vilket säkrar både hög smak och höga näringsvärden. Patienten har möjlighet att välja mellan flera rätter och de tillagas direkt på vårdavdelningen i mikrovågsugn. Fullt utnyttjat kan den här metoden spara mellan 15 och 20 procent av måltidskostnaderna.

 Läs mer om Steamplicity

 

Våra kök

För närvarande har vi produktionskök i Landskrona, Örebro, Stockholm, Uppsala, Umeå och Sundsvall. I dessa kök producerar vi cirka 14 000 måltider per dag.