Mat till patienter på sjukhus

Måltiden är en viktig del av patientens behandling och vård. Rätt kost under behandlingstiden kan betyda snabbare tillfrisknande och kortare sjukhusvistelse.

Inom Medirest sätter vi hälsan i fokus i allt vårt arbete. För oss är måltiden en viktig del av vården och omsorgen, dels i sjukdomsförebyggande syfte och dels som en del av själva behandlingen.

Det viktigaste för både vården och oss är att patienten äter upp sin mat oavsett om patienten äter A- eller E-kost, konsistensanpassat eller specialkost.

Förutsättningarna för det ökar om patienten har möjlighet att välja mellan tillräckligt många alternativ, om maten smakar gott, om maten ser god ut, om maten har rätt konsistens och om maten serveras när det passar patienten att äta.  

Med modern teknologi, gemensam kunskap och kompetens arbetar vi i nära samarbete med våra partners för de mest optimala lösningarna. Genom nya, moderna produktionstekniker effektiviserar vi driften och reducerar kostnaderna.

Utöver kockar och produktutvecklare har vi även dietister och kostekonomer som säkrar att vår mat inte bara är välsmakande utan också uppfyller alla krav på de olika kosttyperna.

 

Relaterade tjänster:

Våra matlagningsmetoder

Vi anpassar våra måltidslösningar efter våra kunders behov. Allt för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Mer om våra metoder