Fantastisk mat

Vi älskar mat och vill att varje måltid ska vara unik.

Mångsidigt och varierat utbud är en ledstjärna hos oss, den mat som serveras ska både vara fantastiskt god och ge våra barn ett balanserat näringsinnehåll som gör att de kan prestera hela dagen. Vi tror att en kombination av traditionella och moderna måltider är det optimala för att tillfredsställa alla smaker.

En satsning på bra mat i skolan är en satsning på hela verksamheten. Elever som äter skollunch har bättre förutsättningar att lära därför strävar vi efter att skolmåltiden ska vara en resurs i den pedagogiska verksamheten.

Våra måltider ska alltid vara välsmakande och av högsta klass samtidigt som de ska grunda sig i hållbara val. Nedan följer några exempel på våra hållbara val:

Fisk
Vildfångad fisk- och skaldjur som vi serverar är MSC-märkt, vilket garanterar ursprung från ett välskött och hållbart fiske. Vi är ett av de första svenska företagen som gruppcertifierats enligt MSC’s spårbarhetsstandard.

Kött
Det kött som vi serverar ska uppfylla svenska djurskyddsregler, oavsett var djuret fötts upp eller slaktats. Vi följer Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier gällande transporter, bete, slakt etc.

Fågel
Som ett led i Compass Groups hållbarhetsarbete serverar företaget enbart kyckling som följer de svenska djurhållningsreglerna enligt Upphandlingsmyndighetens (UHM) hållbarhetskrav.

Mjölk
I våra restauranger serverar vi endast ekologisk mjölk.

Kontakt

Petra Nilsson
Driftschef Chartwells

Fredrik Halén
Head of Operations