Jonas Siljhammar, VD

”Jag har arbetat på Compass Group i 20 år och ingen dag har varit den andra lik”


Karriär inom företaget

Min första kontakt med företaget fick jag redan 1992 då jag som franchisetagare till Eurest (då SAS Service Partner) drev ett antal företagsrestauranger i Jönköping.

1997 tog Eurest över mina verksamheter i egen regi och jag anställdes då av bolaget och började arbeta som Drift- och försäljningschef för västra Sverige. Detta utvecklade sig sedan mer och mer emot försäljning och jag arbetade flera år som försäljningschef för södra Sverige.

2001 började jag som Affärsutvecklingschef för Eurest Nordic vilket innebar att jag arbetade i samliga Nordiska länder inklusive Polen som på den tiden tillhörde Nordic. Detta arbete innebar benchmarking mellan länderna, implementering av rutiner och processer samt integrering av nya kontrakt och förvärvade verksamheter. Min internationella erfarenhet och säljbakgrund gjorde att jag sedan blev Sales Director Nordic med koordinationsansvar för vår Nordiska försäljning.

Sedan 2004 är jag VD för Compass Group Sverige.

Det bästa med Compass
Då både jag och företaget utvecklas hela tiden är det fantastiskt att arbeta inom Compass Group. Det bästa med företaget är dynamiken! Stort och smått, nationellt och internationellt, privat och offentligt samt bredden av tjänster vi levererar gör ingen dag den andra lik.

Råd till andra som vill göra karriär inom företaget
Tänk brett! De flesta ser i första hand sin karriär inom samma område som de idag arbetar. Vi har idag massor med exempel (inklusive mig själv) på att för många tar karriären fart när de byter inriktning, om än tillfälligt. Detta gäller likväl inom företaget som i arbetslivet i stort. Bara för att jag ”alltid arbetat” inom en avdelning finns alla möjligheter att prova något annat vilket jag alltid försöker att uppmuntra till.